Ενίσχυση ευρώ έναντι δολαρίου

Σταθεροποιήθηκε το δολάριο πάνω από τα 115 γεν, λόγω της πεποίθησης ότι η Ιαπωνία δεν θα προχωρήσει για μια ακόμη φορά σε παρέμβαση με στόχο τη συγκράτηση της ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος. Στο μεταξύ το ευρώ/δολάριο κινείται στα 1,1324.

Σταθεροποιήθηκε το δολάριο πάνω από τα 115 γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή του κάτω από αυτό το ψυχολογικό φράγμα χθες λόγω της πεποίθησης ότι η Ιαπωνία δεν θα προχωρήσει για μια ακόμη φορά σε παρέμβαση με στόχο τη συγκράτηση της ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος.

Στο μεταξύ το απόγευμα το ευρώ εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένο έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου την στιγμή που η αγορά έχει στρέψει το βλέμμα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) το Σαββατοκύριακο αναζητώντας κατεύθυνση.

Η αντίληψη η οποία επικρατεί σταδιακά στους συναλλασσόμενους είναι ότι η Ιαπωνία ενδέχεται να υποχρεωθεί να περιορίσει την πώληση γεν, καθώς κατά τη συνάντηση της G7 πιθανώς θα ασκηθεί κριτική στην πολιτική των παρεμβάσεων ως αθέμιτος τρόπος στήριξης των εξαγωγέων για να εξασφαλιστεί η διατήρηση της αναθέρμανσης της ιαπωνικής οικονομίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1324 δολάρια, έναντι 1,1250 δολαρίων το πρωί και 1,1252 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1295 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,720 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,655 γεν ανά ευρώ το πρωί και 129,680 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 115,130 γεν, έναντι 115,250 γεν το πρωί και 115,220 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v