Παραμένει σε υψηλά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς τα αρνητικά νέα από τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίτσιγκαν αντιστάθμισαν τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου των ΗΠΑ. Πτωτικά επίσης πετρέλαιο και χρυσός.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, στο επίπεδο των 1,1482 δολ., καθώς τις θετικές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία από τον ρυθμό του ΑΕΠ β΄ τριμήνου αντιστάθμισαν τα αρνητικά στοιχεία από τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν, που, για τον Αύγουστο, εμφάνισαν απρόσμενη υποχώρηση.

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του γεν, πέριξ των επιπέδων του 111,73 γεν κινείται το δολάριο, επιβεβαιώνοντας προς το παρόν τις προβλέψεις των αναλυτών που, για το επόμενο χρονικό διάστημα, κάνουν λόγο για ισχυρότερο γεν και αποδυναμωμένο δολάριο.

Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα εμφανίζει μικρή άνοδο, στο επίπεδο των 128,88 γεν.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται και η τιμή του brent, στα επίπεδα των 26,6 δολ. ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους Νορβηγών αρμοδίων ότι δεν υπάρχει ανάγκη περικοπής της παραγωγής.

Οι απόψεις της τρίτης μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας στον κόσμο έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τις οποίες από την 1η Νοεμβρίου, η παραγωγή θα μειωθεί κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως.

Σημάδια τεχνικής διόρθωσης εξάλλου δίνει η αγορά του χρυσού, η τιμή του οποίου υποχωρεί έως τα 380,6 δολάρια ανά ουγκιά, μετά τη σημαντική χθεσινή άνοδο έως και τα 390 δολ., καθώς καταγράφονται ρευστοποιήσεις κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v