Στην περιοχή των 1,170 το ευρώ

Νέα πτώση του δολαρίου έναντι του γεν παρά τις ανησυχίες για νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Πάνω από τα 1,170 δολάρια το ευρώ για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, μετά την αισιόδοξη έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωζώνη.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας υποχώρησε, κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του δολαρίου με το γεν εν μέσω φημολογιών ότι η Ιαπωνία επανήλθε στην πολιτική παρεμβάσεων δέκα μόλις μέρες μετά την έκκληση της Ομάδας των Επτά (G7) για μεγαλύτερη συναλλαγματική ευελιξία.

Παράλληλα, το ευρώ εκτινάχθηκε έναντι του αμερικανικού νομίσματος πάνω από τα 1,170 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο μετά την αισιόδοξη τριμηνιαία έκθεσή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική συγκυρία στην ευρωζώνη, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι μετά από τρία χρόνια περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη, τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης έχουν κάνει την εμφάνισή τους επιβεβαιώνοντας ότι το κατώτατο σημείο του οικονομικού κύκλου έχει ξεπεραστεί.

Το ιαπωνικό νόμισμα δέχεται στήριξη από προσδοκίες ότι η τριμηνιαία έκθεση ”τανκάν” της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, θα δείξει βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα.

Προς το παρόν, η έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή έδειξε απρόσμενα πτώση 0,5% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο. Ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας καθώς το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση χρόνων, στο 5,1%, παρέχοντας ένδειξη ότι οι Ιάπωνες καταναλωτές ενδέχεται να υποστηρίξουν μια βασιζόμενη στις εξαγωγές ανάδυση από την ύφεση.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1653 δολάρια, έναντι 1,1630 δολαρίων το πρωί και 1,1596 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1413 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται 128,730 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,955 γεν ανά ευρώ το πρωί και 128,460 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 110,370 γεν, έναντι 110,880 γεν το πρωί και 110,750 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v