Νέα άνοδος για ευρώ και γεν (update)

Νέα, σημαντική άνοδο σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, εν μέσω εκτιμήσεων ότι τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή θα είναι δυσμενέστερα. Πτωτικά το δολάριο και έναντι του γεν.

Νέα άνοδο σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα, έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να αγγίζει τα 1,1687 δολ., λόγω κυρίως της απαισιοδοξίας για τα στοιχεία της ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώνονται την Παρασκευή.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις αναφορικά με την απασχόληση στις ΗΠΑ διαψευσθούν, το ευρώ είναι πιθανό να ακολουθήσει πτωτική πορεία - ίσως και χαμηλότερα του 1,15 δολ.

Πτωτικά κινείται και έναντι του γεν το δολάριο, μετά τη σημαντική χθεσινή υποχώρηση του ιαπωνικού νομίσματος.

Η υποχώρηση αυτή πυροδοτήθηκε από τη φημολογία ότι μετά την αναρρίχηση του γεν σε υψηλά τριετίας η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη, προκειμένου να αποδυναμώσει το νόμισμα και να ”προστατεύσει την εξαγωγική δραστηριότητα.

Ενισχυτικά για το γεν λειτουργούν τα στοιχεία από την ιαπωνική ανεργία, η οποία υποχώρησε σε χαμηλό διετίας, στο 5,1%.

Μικρή υποχώρηση εμφανίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του γεν στο επίπεδο των 129,04 γεν. H ισοτιμία δολαρίου γιεν αυτή την ώρα διαμορφώνεται στην περιοχή των 110,39. Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε πωλήσεις 4,5 τρισ. γιεν στην αγορά συναλλάγματος κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v