Ενισχυμένα γεν - ευρώ έναντι δολαρίου

Πάνω από τα 1,140 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ, ενώ το γεν ενισχύθηκε έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 33 μηνών.

Σε ελαφρώς υψηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου και ειδικότερα στα 1,1434 δολάρια, καθώς οι συναλλασσόμενοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε σημαντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομίοα που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Αντιθέτως, το γεν διατηρήθηκε ενισχυμένο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αναρριχόμενο ενδοσυνεδριακά έως και στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριάντα τριών μηνών, πριν εξασθενήσει στη συνέχεια, καθώς αναμένονται θετικές ενδείξεις για το κλίμα στις μεγάλες ιαπωνικές επιχειρήσεις, όπως θα δείξει η τριμηνιαία έκθεση ”τανκάν” της Τράπεζας της Ιαπωνίας που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη, αλλά και για τη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο όπου εκτιμάται ότι αύριο θα ανακοινωθεί επιτάχυνση.

Αύριο, θα δοθεί στη δημοσιότητα, ο δείκτης του Conference Board για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών τον Σεπτέμβριο ενώ την Τετάρη θα γνωστοποιηθεί ο δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα στις ΗΠΑ. Την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1434 δολάρια, έναντι 1,1390 δολαρίων το πρωί και 1,1462 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1482 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,130 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,265 γεν ανά ευρώ το πρωί και 128,050 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 111,50 γεν, έναντι 111,22 γεν το πρωί και 111,70 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v