Ανοδικά και σήμερα το ευρώ

Aνοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να φθάσει μέχρι το επίπεδο των 1,184 δολαρίων. Το ευρώ διαπραγματευόταν μεταξύ 1,1769-1,1839 δολαρίων από το επίπεδο των 1,1770 δολαρίων που ήταν αργά χθες.

Aνοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να φθάσει μέχρι το επίπεδο των 1,184 δολαρίων. Το ευρώ διαπραγματευόταν μεταξύ 1,1769-1,1839 δολαρίων από το επίπεδο των 1,1770 δολαρίων που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, ενώ σήμερα το απόγευμα βρισκόταν στα 1,181 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ–δολαρίου διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 1,1768 δολάρια.

Η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στην εκτίμηση ότι στην τελευταία σύσκεψη του ομίλου G-7 συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα υποχώρησης του δολαρίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας.

Η παραπάνω εκτίμηση ενισχύθηκε από τις χθεσινές δηλώσεις ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης από την άνοδο του ευρώ, καθώς και από την πρόσφατη αναφορά του Προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ στον ευρωπαϊκό Τύπο ότι η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος είναι αναπόφευκτη.

Η ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή συντηρεί επίσης το αρνητικό κλίμα για το δολάριο. Από πλευράς τεχνικής αναλύσεως το ευρώ κινείται με στόχο το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 1,1935 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v