Στα υψηλά 3,5 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στα υψηλά των 3,5 τελευταίων μηνών έχει εκτιναχθεί η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, με αφορμή τόσο τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Wim Duisenberg, ότι η πτώση του δολαρίου είναι αναπόφευκτη όσο και τη διόρθωση του δολαρίου, μετά την υπερβολική αντίδραση των αγορών στα καλά στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ.

Στο υψηλότερο επίπεδο των 3,5 τελευταίων μηνών έχει εκτιναχθεί η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Wim Duisenberg, ότι η πτώση του δολαρίου είναι αναπόφευκτη. Ας σημειωθεί ότι η ενίσχυση του ευρώ φτάνει στα 2 σεντς από τα χθεσινά χαμηλά των 1,1535, αγγίζοντας αυτή την ώρα τα 1,1778.

Με την πτώση του δολαρίου, όπως επισημαίνουν πολύ αναλυτές, ανάμεσά τους και αυτοί της Goldman Sachs, συνάδει και η υπερβολική αντίδραση των επενδυτών στα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία συνέβαλαν σε μια δυναμική ανοδική κίνηση του δολαρίου, με αποτέλεσμα τώρα να διορθώνει.

Η ισοτιμία δολαρίου-γεν κινείται αυτή την ώρα στην περιοχή των 110,49. Ιαπωνικό δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αναθεωρήσει προς τα επάνω τις προβλέψεις της για την πορεία της εγχώριας οικονομίας.

Στην αγορά του χρυσού, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώνεται στα 376,4 δολ. η ουγκιά, ενισχυμένη κατά 3,1 δολ., καθώς συνεχίζεται η αγοραστική φρενίτιδα από Ασιάτες κυρίως επενδυτές, όπως αναφέρει το Reuters.

Η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ ευνοεί την απομάκρυνση κεφαλαίων από το αμερικανικό νόμισμα και τη στροφή τους στον χρυσό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v