Δεν κράτησε τα ”κέρδη” του το δολάριο

Δεν κατάφερε να κρατήσει το δολάριο τα πρωινά του κέρδη έναντι του ευρώ και του γεν, με αφορμή την απρόσμενη αύξηση των μισθολογίων στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 1,16,32 δολάρια.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ημερών αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά το δολάριο έναντι του ευρώ ενώ ανέκαμψε και έναντι του γεν ωθούμενο από το ότι η ανέλπιστη αύξηση των μισθολογίων στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο τροφοδότησε ελπίδες για ισχυρότερη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Το δολάριο ενισχύθηκε έως και στα 1,1533 δολάρια ανά ευρώ - πριν υποχωρήσει και πάλι στη συνέχεια - στον απόηχο της ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας την περασμένη Παρασκευή για αύξηση των αμερικανικών μισθολογίων κατά 57.000 τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, το δολάριο αναρριχήθηκε έως και στα 111,22 γεν, ενώ στη συνέχεια διολίσθησε στα 111 γεν μετά από την είδηση που μετέδωσε ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας εξετάζει το ενδεχόμενο της ανατίμησης κατά 30% περίπου του γιουάν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τέθηκαν τα σχόλια του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντούιζενμπεργκ ο οποίος δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα ”Εξπανσιόν” ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να παρέμβει η ΕΚΤ στις αγορές συναλλάγματος για να κάμψει την ενίσχυση του κοινού νομίσματος έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 1,1632 δολάρια, έναντι 1,1578 δολαρίων το πρωί και 1,1583 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1590 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,645 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,675 γεν ανά ευρώ το πρωί και 128,390 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 111,01 γεν, έναντι 111,13 γεν το πρωί και 110,873 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v