Υποχωρεί από τα υψηλά τριμήνου το ευρώ

Υποχωρεί ελαφρώς το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τηνεκτίναξή του πάνω από τα 1,18 δολάρια λόγω ενδείξεων ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ανεχθούν ένα ισχυρότερο κοινό νόμισμα.

Υποχωρεί ελαφρώς το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τηνεκτίναξή του πάνω από τα 1,18 δολάρια λόγω ενδείξεων ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ανεχθούν ένα ισχυρότερο κοινό νόμισμα.

Νωρίτερα, το ευρώ αναρριχήθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα του τελευταίου τριμήνου, έναντι του δολαρίου, λόγω ενδείξεων ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι έτοιμοι να ανεχθούν ένα ισχυρότερο κοινό νόμισμα. Σε συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα εκτινάχθηκε στα 1,1803 δολάρια ανά ευρώ, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια, καθώς ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γκέριτ Ζαλμ δήλωσε, ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ ”μεταξύ 1,10 και 1,20 δολάρια αποτελεί μια λογική ψαλίδα”. Ο Ζαλμ πρόσθεσε ότι το ευρώ δεν θα αποτελέσει πιθανότατα ”αντικείμενο συζήτησης στις σημερινές συνομιλίες”.

Στο μεταξύ διαστάσεις έχουν λάβει οι πιέσεις που ασκούνται στο αμερικανικό νόμισμα μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντούιζενμπεργκ ότι ήταν ”αναπόφευκτη” η πτώση του δολαρίου, και ότι ελπίζει να είναι σταδιακή, πυροδοτώντας ράλι του κοινού νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης αργά χθες βράδι.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν εξαιτίας των ενδείξεων ότι επιταχύνεται οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών παρέμεινε άνω του 50 για τέταρτο μήνα. Το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 1,1777 δολάρια, έναντι 1,1736 δολαρίων το πρωί και 1,1707 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1760 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 130,22 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,895 γεν ανά ευρώ το πρωί και 129,930 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 110,52 γεν, έναντι 110,68 γεν το πρωί και 110,95 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v