Σταθεροποιητικές τάσεις για ευρώ, δολάριο

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από τα υψηλά κέρδη που κατέγραψε το αμερικανικό νόμισμα μετά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για το δείκτη Μίσιγκαν και τις νέες κατοικίες. Αντίστοιχο το κλίμα και έναντι του γεν.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ και οδήγησαν σε απώλειες το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ειδικότερα, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου άγγιξε ακόμη και τα 1,1590 δολάρια, ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για το δείκτη Μίσιγκαν αλλά και τις νέες κατοικίες. Το ευρώ διαμορφώνεται τώρα στα 1,1635 δολάρια.

Υψηλότερα κινείται το δολάριο και έναντι του γεν, με τις όποιες κινήσεις ωστόσο των επενδυτών να είναι επιφυλακτικές, καθώς αναμένονται τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Μπους από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να εγείρει το ζήτημα παρέμβασης στις χρηματαγορές από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία συχνά αγοράζει δολάρια προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω άνοδο του γεν, προφυλλάσσοντας έτσι την εγχώρια βιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v