Την επίσκεψη Μπους ”περιμένουν” οι ισοτιμίες

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στην αγορά ισοτιμιών, καθώς η αυριανή επίσκεψη Μπους στην Ιαπωνία θα καθορίσει εν πολλοίς την μεσοπρόθεσμη τάση των νομισμάτων, ενώ αναμένεται να επιβεβαιώσει τις αποφάσεις για ”αδύναμο δολάριο”.

Ηπιες διακυμάνσεις παρατηρούνται στην αγορά των ισοτιμιών, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές περιμένουν την κατάληξη της αυριανής επίσκεψης Μπους στην Ιαπωνία, η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του δολαρίου βραχυπρόθεσμα.

Από το πρωί το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύεται σε στενό σχετικά εύρος έναντι του ευρώ, ενώ η περιορισμένη άνοδος που πριν από λίγη ώρα πραγματοποίησε (η ισοτιμία κινήθηκε από το 1,1632 στο 1,1602 δολ.), αποδίδεται στα στοιχεία από την αμερικανική βιομηχανική παραγωγή, τα οποία αναμένονται βελτιωμένα.

Ωστόσο, αναφέρουν αναλυτές, το γεγονός αυτό δεν αναιρεί τη βραχυπρόθεσμη τάση που, για το δολάριο, παραμένει πτωτική, ως αποτέλεσμα και των ανεπίσημων πορισμάτων του G7.

Αυτή την ώρα, η ισοτιμία το δολαρίου έναντι του γεν διαμορφώνεται στα 110,16 γεν έναντι 109,55 γεν, νωρίτερα. Το ευρωπαϊκό νόμισμα, έναντι του ιαπωνικού διαμορφώνεται στα 127,61 γεν από 127,47 νωρίτερα εμφανίζοντας οριακή μεταβολή.

Εξάλλου, επίσης αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,1613 δολ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v