Ενισχύεται το αμερικανικό νόμισμα

Ενισχύεται σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ παρά τα μικτά μηνύματα τα οποία έστειλαν προς τις αγορές τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Με ενδιαφέρον αναμένουν οι συναλλασσόμενοι την δημοσιοποίση του ”beige book”.

Ενισχύεται σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ παρά τα μικτά μηνύματα τα οποία έστειλαν προς τις αγορές τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και τα οποία ανέστειλαν χθες το ράλι ανάκαμψης του δολαρίου έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του.

Πριν από την επίσκεψη του στην Ιαπωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε αφενός την πολιτική της κυβέρνησής του ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν ένα ισχυρό δολάριο αλλά συμπλήρωσε ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες πρέπει να καθορίζονται από τις αγορές. Παράλληλα, και ο διοικητής της Τραπέζας της Ιαπωνίας είπε ότι οι αγορές πρέπει να καθορίζουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλά πρόσθεσε πως οι υπεβολικές διακυμάνσεις ενδέχεται να πλήξουν την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας.

Το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κάτω από τα 1,170 δολάρια ανά ευρώ, ενώ η ισοτιμία του με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται πάνω από τα 109 γεν. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι συναλλασσόμενοι την έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ γνωστή και ως ”beige book”.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1624 δολάρια, έναντι 1,1711 δολαρίων το πρωί και 1,1724 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1634 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127.720 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,865 γεν ανά ευρώ το πρωί και 127,570 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 109,250 γεν, έναντι 109,170 γεν το πρωί και 108,840 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v