Νέα πτώση για δολάριο έναντι ευρώ, στερλίνας

Στο υψηλό πενταετίας έναντι του δολαρίου διατηρείται η στερλίνα, ύστερα και από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ενώ έδαφος έναντι του αμερικανικού νομίσματος κερδίζει και το ευρώ.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει το δολάριο για άλλη μια συνεδρίαση τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι της στερλίνας, η οποία κινείται ξανά κοντά στα υψηλά πενταετίας.

Την άνοδο του βρετανικού νομίσματος ενισχύουν και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις πωλήσεις λιανικής και το ΑΕΠ.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άνοδο 0,6% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 0,4%.

Παράλληλα, οι αρχικές μετρήσεις για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, έδειξαν αύξηση 0,6%, αντίστοιχη με τις προσδοκίες της αγοράς και των αναλυτών.

Εξάλλου, αρκετοί είναι οι οικονομολόγοι που θεωρούν ότι μια αύξηση των επιτοκιών είναι σχεδόν βέβαιη το Νοέμβριο.

Η στερλίνα άγγιξε και τα 1,6981 δολάρια, κοντά στα υψηλά πέντε ετών, για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα στα 1,6950 δολάρια.

Το δολάριο υποχωρεί και έναντι του ευρώ (στα 1,1801 δολάρια) ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Microsoft και την αντίστοιχα πτωτική πορεία των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v