Σε χαμηλά πέντε ετών έναντι στερλίνας το δολάριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και περισσότερο υποχώρησε σήμερα το δολάριο έναντι μιας σειράς νομισμάτων. Το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε πτώση σε απόσταση ενός σεντ από τα χαμηλότερα επίπεδά του έναντι του ευρώ φέτος, για να ανακάμψει στη συνέχεια.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και περισσότερο υποχώρησε σήμερα το δολάριο έναντι μιας σειράς νομισμάτων.

Το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε πτώση σε απόσταση ενός σεντ από τα χαμηλότερα επίπεδά του έναντι του ευρώ φέτος - στα 1,1836 δολάρια ανά ευρώ, πριν ανακάμψει και πάλι κάτω από τα 1,18 δολάρια ανά ευρώ (στα 1,1776 δολάρια)-, εξασθένησε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας έναντι της στερλίνας.

Παράλληλα, το γεν ”βυθίστηκε” έναντι του κοινού νομίσματος - στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο βδομάδων, πάνω από τα 130 γεν ανά ευρώ - και του αμερικανικού νομίσματος, στον απόηχο της πτώσης σε ποσοστό άνω του 5% που κατέγραψε ο δείκτης Nikkei σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Η αγορά έχει εστιάσει σε ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της εννεαμελούς επιτροπής της Τράπεζας της Αγγλίας για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής έδειξαν ότι τα τέσσερα μέλη τάχθηκαν υπέρ της άμεσης αύξησης των επιτοκίων.

Το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 1,1776 δολάρια, έναντι 1,1802 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1694 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,290 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,580 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 109,580 γεν, έναντι 108,970 χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v