Κέρδη για το γεν μετά την επανεκλογή Κοϊζούμι

Υψηλότερα κινείται το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ύστερα από την επανεκλογή του Γιονικίρο Κοϊζούμι, αν και με λιγότερες έδρες έναντι της προηγούμενης εκλογής του, ενώ η Citigroup επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα ”ανεχτούν” και άλλες πωλήσεις γεν από την BoJ.

Κέρδη καταγράφει το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος ύστερα από την επενεκλογή (αν και με λιγότερες έδρες) του Γιονικίρο Κοϊζούμι στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας.

Ειδικότερα, το κόμμα του κ. Κοϊζούμι, LPD, έλαβε 237 έδρες ενώ χρειαζόταν 241 για να αποκτήσει την αυτοδυναμία, ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός συνολικά έλαβε 275 έδρες, έναντι των 287 των προηγουμενων εκλογών.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για τον κ. Κοϊζούμι, καθώς περιορίστηκε η δυναμικότητα του κόμματός του, ενώ και η θέση του μέσα στο LPD είναι πλέον λιγότερο ασφαλής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών, η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) προχώρησε σε παρεμβάσεις στην χρηματαγορά που αγγίζουν τα επίπεδα ρεκόρ, στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά της η Citigroup επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να ”ανεχτούν” και άλλες παρεμβάσεις/πωλήσεις γεν από την BoJ, ύστερα από την επανεκλογή του Γιονικίρο Κοϊζούμι.

Το γεν ενισχύεται στα 109,32 έναντι του δολαρίου, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες έχει κερδίσει 8,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το ευρώ καταγράφει οριακά κέρδη έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1488 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v