Υψηλό πέντε εβδομάδων για το δολάριο έναντι ευρώ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων διαμορφώθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, ωθούμενο και από τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για το δείκτη ISM παροχής υπηρεσιών τον Οκτώβριο.

Υψηλό πέντε εβδομάδων κατέγραψε το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ύστερα από τα θετικά στοιχεία για το δείκτη ISM παροχής υπηρεσιών τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, ο ISM τον Οκτώβριο σημείωσε άνοδο στο 74,7 τον Οκτώβριο από το 63,3 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για οριακή άνοδο στο 63,4.

Το ευρώ υποχώρησε μέχρι και τα 14,44 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα στο επίπεδο των 1,1460 δολαρίων. Χαρακτηριστικό είναι πως στις τελευταίες δέκα ημέρες το δολάριο έχει σημειώσει άνοδο 2,8% έναντι του ευρώ.

Κέρδη καταγράφει και το γεν έναντι του ευρώ για τρίτη ημέρα διαμορφούμενο στα 125,69 γεν έναντι του ευρώ (υψηλό δύο μηνών), εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ιαπωνική οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs συμβουλεύει τους πελάτες της να μην ”στοιχηματίζουν” κατά του δολαρίου, σχολιάζοντας ότι η αμερικανική οικονομία είναι αυτή που ηγείται της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v