Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζει η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου κοντά στα επίπεδα του 1,177 δολ., καθώς εκδηλώθηκε σημαντικότατο αγοραστικό ενδιαφέρον για ευρώ στα επίπεδα του 1,1750 δολ.

Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζει η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου κοντά στα επίπεδα του 1,1788 δολ.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, κατά την υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος, λόγω κυρίως των μακροοικονομικών στοιχεία από τις ΗΠΑ και στο επίπεδο των 1,1750 δολ. εκδηλώθηκε τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον εκ μέρους επενδυτικών κεφαλαίων.

Τόνωση εξάλλου προσφέρουν στο ευρωπαϊκό νόμισμα τα στοιχεία από τον γερμανικό δείκτη Ifo, τα οποία ξεπέρασαν τοις προβλέψεις, αν και η αντίδραση του νομίσματος λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, καταδεικνύει την ύπαρξη φαινομένου buy the rumor- sell the fact”.

Ωστόσο, λόγω και των ιστορικών υψηλών που το ευρώ κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, σε γενικές γραμμές μπορεί να λεχθεί ότι το νόμισμα διέρχεται φάση ”πίεσης”.

Περιορισμένη άνοδο σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του γεν στο επίπεδο των 129,37 γεν. εξάλλου, υποχώρηση καταγράφει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται πέριξ των 109,67 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v