Σε νέο ιστορικό υψηλό το ευρώ

Οι προοπτικές να διατηρήσει η Fed σταθερά τα επιτόκια στο 1%, αλλά και ότι τα macro από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία θα είναι θετικά, ασκούν πιέσεις στο δολάριο, το οποίο διατηρεί για 7η συνεχόμενη συνεδρίαση πτωτικές τάσεις έναντι του ευρώ και του γεν.

Σε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ και τριών ετών έναντι του γεν ανοίγει την εβδομάδα το δολάριο, καθώς η αγορά εκτιμά ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στα χαμηλότερα επίπεδα 45 ετών, οδηγώντας τα επενδυτικά κεφάλαια σε άλλες κατευθύνσεις.



Η πλειονότητα των αναλυτών πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του έτους θα διατηρήσει σταθερά επιτόκια στο 1%, έναντι του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Θεωρούν επίσης ότι οι δηλώσεις των αξιωματούχων της τράπεζας θα υποδείξουν διατήρηση χαμηλών επιτοκίων ”για εύλογο χρονικό διάστημα”.



Το πρωί στο Λονδίνο το ”πράσινο νόμισμα” υποχώρησε μέχρι τα 1,2190 δολ. έναντι του ευρώ, από 1,2170 δολ. στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας, και στα 107,60 γεν από 107,69 την Παρασκευή.

Το ευρώ προβλέπεται να αντλήσει ισχύ από τα μακροοικονομικά στοιχεία για την επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, καθώς και την βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία και την Ιταλία, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν θετικά, υποδεικνύοντας επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v