Ανεβαίνει το ευρώ, αλλά με ”οροφή” από το Σύνταγμα

Ώθηση από την αναπάντεχη βελτίωση στη γαλλική βιομηχανική παραγωγή στο ευρώ, που κινείται σε κατεύθυνση ανοδικού κλεισίματος για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα. ”Οροφή” από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για το νέο Σύνταγμα.

Η αναπάντεχη βελτίωση στη γαλλική βιομηχανική παραγωγή έδωσε ώθηση στο ευρώ, που κινείται έτσι με κατεύθυνση να κλείσει με κέρδη έναντι του δολαρίου για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η ευρωπαϊκή μονάδα κινείται στα 1,2243 δολάρια στο Λονδίνο από 1,2225 στο χθεσινό κλείσιμο της Νέας Υόρκης. Ενδοσυνεδριακά το νόμισμα έφτασε το πρωί μέχρι τα 1,2257 δολάρια. Το νόμισμα έχει ενισχυθεί 0,6% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα.

Η πλειονότητα των αναλυτών προβλέπει περαιτέρω πωλήσεις δολαρίων και κέρδη για το ευρώ και την επόμενη χρονιά, ενώ αναμένει ότι το νόμισμα θα φτάσει μέχρι τα 1,30 δολάρια, οπότε και ενδέχεται να προκαλέσει τις παρεμβάσεις των νομισματικών αρχών.



Βραχυπρόθεσμα, πάντως, οι διαφορές που αναμένεται να εκδηλωθούν στη σύνοδο κορυφής για το νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, η οποία αρχίζει σήμερα, προβλέπεται να θέσουν ”οροφή” στις ανοδικές διαθέσεις του νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v