Επιμένει ανοδικά το ευρώ, πάνω από τα 1,2420 δολ.

Καθ’ οδόν προς την έκτη εβδομάδα απωλειών έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο στην Ευρώπη, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 1,2422 δολάρια, ενώ οι αγορές εκφράζουν ανησυχίες ότι η ΕΚΤ δεν θα παρέμβει πριν από τα 1,35 δολάρια.

Καθ’ οδόν προς την έκτη εβδομάδα απωλειών έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο στην Ευρώπη, καθώς η αγορά προβλέπει ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν μεσοπρόθεσμα χαμηλότερα από τα ευρωπαϊκά.

Το ευρώ κινείται στα 1,2422 δολάρια στο Λονδίνο, από 1,2426 δολάρια στο χθεσινό κλείσιμο της Νέας Υόρκης.

Εναντι του ιαπωνικού νομίσματος παραμένει σταθερό στα 107,64 γεν. Αναλυτής της ABN Amro προβλέπει στο πρακτορείο Bloomberg ότι το δολάριο θα υποχωρήσει στα 1,35 ανά ευρώ του χρόνου.

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν προτίθεται να παρέμβει για να πιέσει χαμηλότερα το ευρώ πριν από το επίπεδο των 1,35 δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, Ζαν Κλωντ Τρισέ, δήλωσε χθες ότι η ΕΚΤ δεν ανησυχεί μέχρι στιγμής για την άνοδο του ευρώ, προκαλώντας νέα εκτίναξη στο νόμισμα, μέχρι τα 1,2438 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v