Καμπανάκι για την άνοδο του ευρώ από Πρόντι

Τις δυσκολίες που προκύπτουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας από την εκτίναξη του ευρώ έναντι του δολαρίου, επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, καθώς το ενιαίο νόμισμα ξεπέρασε και το χθεσινό υψηλό των 1,2422 δολαρίων..

Τις δυσκολίες που προκύπτουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας από την εκτίναξη του ευρώ έναντι του δολαρίου, επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, καθώς το ενιαίο νόμισμα ξεπέρασε και το χθεσινό υψηλό των 1,2422 δολαρίων.

Ειδικότερα, ο κ. Πρόντι σχολίασε χαρακτηριστικά πως δεν έχει καμία επιθυμία να δει το ευρώ να ενισχύεται περαιτέρω, καθώς ”ήδη υπάρχουν αρκετές δυσκολίες”, προσθέτοντας ότι ένα πιο ακριβό ευρώ θέτει σημαντικά εμπόδια στην ταχύτητα της ανάκαμψης.

Το ευρώ εκτινάχθηκε χθες σε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου, υπερβαίνοντας τα 1,24 δολάρια (1,2422), ενώ στη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 20%.

Αναλυτές σχολιάζουν οτι η άνοδος του ενιαίου νομίσματος καθιστά τα ευρωπαϊκά προϊόντα λιγότερο ελκυστικά στις διεθνείς αγορές. Εταιρίες όπως η Nokia και η Volkswagen αποδίδουν στην άνοδο του ευρώ τη μείωση των εσόδων τους από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

Το ευρώ διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 1,2425 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v