Εσπασε την αντίσταση των 1,25 δολαρίων το ευρώ

Ανησυχίες για πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο δολάριο, που απώλεσε και την αντίσταση των 1,25 δολαρίων έναντι του ευρώ.

Περαιτέρω απώλειες εμφανίζει το δολάριο στις συναλλαγές στο Λονδίνο, καθώς επικρατεί η ανησυχία πως τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη βιομηχανική παραγωγή, που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, θα δείξουν υποχώρηση και θα αποτρέψουν την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στις αρχές της νέας χρονιάς.

Το δολάριο, που έχει υποχωρήσει 16% φέτος έναντι του ευρώ, παρουσιάζει απώλειες για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα. Το μεσημέρι κινείται σε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ, στα 1,2511 δολάρια ανά ευρώ, από 1,2429 δολάρια στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Το 80% των παραγόντων της αγοράς (επενδυτές, traders και αναλυτές) που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα του πρακτορείου Bloomberg από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκιο συνιστούν ”αγορά” ή ”διακράτηση” ευρώ έναντι του δολαρίου και αυτή την εβδομάδα.

Το ίδιο ποσοστό συνιστά επίσης ”αγορά” ή ”διακράτηση” γεν έναντι του δολαρίου. Το ”πράσινο νόμισμα” υποχωρεί το μεσημέρι σε αρνητικό ρεκόρ τριετίας, στα 106,9 γεν από 107,46 στο προηγούμενο κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v