Η Ε.ΟΝ ωθεί υψηλότερα τον δείκτη DAX

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, υπό την καθοδήγηση των επιχειρήσεων εξορύξεων, στο πλαίσιο της προσδοκίας διατήρησης των ανοδικών τάσεων στις τιμές των πρώτων υλών ”για αρκετά χρόνια ακόμη”.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την καθοδήγηση των επιχειρήσεων εξορύξεων, στο πλαίσιο της προσδοκίας διατήρησης των ανοδικών τάσεων στις τιμές των πρώτων υλών ”για αρκετά χρόνια ακόμη”, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Η BHP ενισχύεται 3,5%, καθώς επιπροσθέτως η ABN Amro αναβάθμισε την πρόβλεψη για τη μετοχή της. Η Rio Tinto κερδίζει 2%. Η Merck εκτινάσσεται 3,7% μετά την αναβάθμιση του στόχου πωλήσεων δ’ τριμήνου και η Roche ακολουθεί με άνοδο 0,6%.

Αντλώντας στήριξη από την E.ON, τη μετοχή με τη μεγαλύτερη στάθμιση στον δείκτη DAX, η αγορά της Φρανκφούρτης κινείται με κέρδη για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις.

Η E.ON αντιδρά με άνοδο 0,8% στην ανακοίνωση πώλησης της Ruhrgas Industries στην CVC Capital. Η Hochtief ενισχύεται 0,9%. Η UBS χθες μείωσε τη σύσταση για τη μετοχή της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της Γερμανίας σε ”ουδέτερη” από ”αγορά”.

Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,35% στις 5.037 μονάδες, ενώ ο FTSE κερδίζει 0,45% στις 4.568 μονάδες και ο CAC 0,45% στις 4.203 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων της ημέρας, που περιλαμβάνουν δεδομένα για την αγορά απασχόλησης.

Θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τις κατασκευές νέων οικιών, που εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 2.050.000 τον Μάιο από 2.038.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα κρίσιμα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, που εκτιμάται ότι παρέμειναν σταθερές στις 33.000, όσες και στην προηγούμενη μέτρηση.

Τέλος, ο δείκτης βιομηχανίας Fed Φιλαδέλφειας Ιουνίου εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 10 από 7,3 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v