Ωθηση από τράπεζες στις ευρωαγορές

Θετική κατεύθυνση προσδίδουν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές οι τράπεζες, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της γερμανικής HVB Group (+3,6%) από τη UniCredito Italiano (+3,8%).

Θετική κατεύθυνση προσδίδουν στις συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές οι τράπεζες, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της γερμανικής HVB Group (+3,6%) από τη UniCredito Italiano (+3,8%), που θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο οίκο στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η Commerzbank κερδίζει 1,9% και η Barclays 1%. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, προσελκύοντας κεφάλαια στις μετοχές των οίκων.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν και οι εξαγωγείς της Ευρώπης, υπό την καθοδήγηση των STMicroelectronics (+0,7%) και Royal Philips Electronics, αντλώντας στήριξη από την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600 εμφανίζει η γερμανική βιομηχανία τσιμέντου HeidelbergCement, που εκτινάσσεται 19% μετά την προσφορά εξαγοράς της από τη Spohn Cement προς 6,52 δισ. ευρώ. Η Lafarge ενισχύεται 0,9%.

Η Inditex υποχωρεί 3,5% μετά την ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,13% στις 5.037 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,18% στις 4.594 μονάδες και ο CAC 0,2% στις 4.192 μονάδες.

Ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών στην Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών δεδομένων κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v