Απώλειες στις ευρωαγοργές εν αναμονή Greenspan

Oι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς αναμένεται ο διοικητής της Fed να υποδείξει επιτάχυνση στους ρυθμούς αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων το απόγευμα στη Wall Street.

Με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στην κρίσιμη ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ το απόγευμα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς αναμένεται ο διοικητής της Federal Reserve να υποδείξει επιτάχυνση στους ρυθμούς αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,36% στις 4.985 μονάδες, ενώ ο DAX 0,26% στις 4545 μονάδες και ο CAC 0,65% στις 4.144 μονάδες. Αισθητή είναι η πτώση για τους εξαγωγείς της ηπείρου και η Volkswagen υποχωρεί 1,1% ενώ η Akzo Nobel, που απόλαυσε το 16% των πωλήσεών της από τη Βόρειο Αμερική ”χάνει” 1,4%.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί την παρισινή αγορά το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, που προϋποθέτει μεταξύ άλλων ρυθμιστικές αλλαγές με στόχο τις μειώσεις τιμών στα σούπερ-μάρκετ. Η Carrefour υποχωρεί 1,7%.

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών στην αμερικανική αγορά οι κινήσεις στις προθεσμιακές αγορές.

Εκτός της κρίσιμης ομιλίας του Alan Greenspan, οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για την απασχόληση.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν στις 330 χιλιάδες από 350 χιλιάδες στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v