”Σινιάλα” αύξησης επιτοκίων αναμένονται από Fed

Ο διοικητής της Fed αναμένεται να δώσει ”σινιάλο” επιτάχυνσης στις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, προκειμένου να προλάβει τις πληθωριστικές πιέσεις και παρά τις σοβαρές ανησυχίες που επικρατούν για επιβράδυνση της οικονομίας και της απασχόλησης.

”Σινιάλα” αύξησης επιτοκίων αναμένονται από Fed
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Alan Greenspan, αναμένεται να δώσει σινιάλο επιτάχυνσης στις αυξήσεις των επιτοκίων, προκειμένου να προλάβει τις πληθωριστικές πιέσεις και παρά τις σοβαρές ανησυχίες που επικρατούν για επιβράδυνση της οικονομίας και της απασχόλησης, σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών, εν όψει της σημερινής ομιλίας του ενώπιον της Κοινής Οικονομικής Επιτροπής στο Κογκρέσο.

Ο διοικητής της Federal Reserve θα κληθεί να εξηγήσει γιατί οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρούν, ενώ η Fed αυξάνει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, κάτι που και ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν ”ακατανόητο”.

Ο κεντρικός τραπεζίτης θα κληθεί επίσης να διευκρινίσει γιατί ο ίδιος δηλώνει ότι διαβλέπει αισθητή οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι αγορές εμφανώς ”οσμίζονται” ύφεση στον ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v