Σταθεροποίηση σε χαμηλότερα επίπεδα

Διορθωτική κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την επίτευξη υψηλού τριών ετών στην προηγούμενη συνεδρίαση, παρουσιάζει ο δείκτης Stoxx 600, με τις μεγαλύτερες πιέσεις για τους κλάδους πρώτων υλών και ενέργειας.

Διορθωτική κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά την επίτευξη υψηλού τριών ετών στην προηγούμενη συνεδρίαση, παρουσιάζει ο δείκτης Stoxx 600, με τις μεγαλύτερες πιέσεις για τους κλάδους πρώτων υλών και ενέργειας, στο πλαίσιο της υποχώρησης των τιμών πετρελαίου. Η BP υποχωρεί 0,5%.

Η Repsol υποχωρεί 1,3% μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ισπανίας ετοιμάζει προσφορά για το 51% διυλιστηρίου που πωλεί η Τουρκία. Η εφημερίδα Expansion αναφέρεται στην Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri, η οποία αποτιμάται στα 2,7 δισ. ευρώ.

Πιέσεις προκαλεί στη βρετανική αγορά η ανακοίνωση στασιμότητας στον κλάδο υπηρεσιών κατά το α’ τρίμηνο. Η Enterprise Inns, που ελέγχει τις περισσότερες παμπ στη Βρετανία, υποχώρησε 1,8%, ενώ η Kingfisher 2,1% και η Marks & Spencer 1%.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι κατασκευαστές ημιαγωγών όπως η STMicroelectronics και η Royal Philips Electronics, μετά την ευοίωνη πρόβλεψη της Texas Instruments για τις πωλήσεις β’ τριμήνου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,34% στις 5.008 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με απώλειες 0,16% στις 4.558 μονάδες και ο CAC 0,13% στις 4.175 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Από το στατιστικό μέτωπο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των αποθεμάτων χονδρικής, που αναμένεται ότι αυξήθηκαν τον Απρίλιο 0,4%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v