Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η νέα εκτίναξη του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στους ενεργοβόρους κλάδους, αλλά από την άλλη προσφέρει στήριξη στις μετοχές των εταιριών ενέργειας.

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η νέα εκτίναξη του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στους ενεργοβόρους κλάδους και επιτείνει τις ανησυχίες για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, αλλά από την άλλη προσφέρει στήριξη στις μετοχές των εταιριών ενέργειας, όπως η BP (+0,5%), η Royal Dutch Petroleum (+0,3%), η Rio Tinto (+0,7%) και η BHP Billiton (+0,6%).

Η Credit Agricole κερδίζει 2,4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, αλλά οι υπόλοιπες τράπεζες υποχωρούν μετά την προειδοποίηση της JPMorgan Chase & Co. χθες στη Νέα Υόρκη για ”ιδιαίτερα απογοητευτικά αποτελέσματα” στο β’ τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,06% στις 5.008 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,12% στις 4.532 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 022% στις 4.187 μονάδες.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένονται πολλές στατιστικές ανακοινώσεις.

Η παραγωγικότητα αναμένεται ότι αυξήθηκε στο προηγούμενο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό εννέα μηνών, ενώ το μισθοδοτικό κόστος επίσης αυξήθηκε.

Οι αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας προβλέπεται ότι αυξήθηκαν κατά 2.000 την περασμένη εβδομάδα στο σύνολο των 325.000, μέγεθος που θεωρείται συμβατό με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες, που πιθανόν να ανέκαμψαν 1,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ιδιωτών αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v