Χωρίς κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Υποτονικό κλίμα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και επικρατούν επιλεκτικές αγορές.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και επικρατούν επιλεκτικές αγορές.

Η αγορά του Λονδίνου, που δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας, ενισχύεται σε υψηλότερα επίπεδα και ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,13% στις 4.992 μονάδες.

Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζονται ελαφρώς ”μουδιασμένες” μία μέρα μετά το γαλλικό ”όχι” στο Ευρωσύνταγμα και μία μέρα πριν από τη διεξαγωγή του αντίστοιχου δημοψηφίσματος στην Ολλανδία.

Οι εξαγωγείς πάντως προσφέρουν στήριξη, καθώς το ευρώ βυθίζεται σε χαμηλά επταμήνου έναντι του δολαρίου και ο δείκτης CAC ενισχύεται 0,03% στις 4.136 μονάδες, ενώ ο DAX παραμένει αμετάβλητος στις 4.480 μονάδες.

Η Ryanair εκτινάσσεται 4,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου. Η Anglo American κερδίζει 0,8% και η γαλλική Alstom κερδίζει 4,4% μετά τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων, που έδειξαν τις μικρότερες ζημίες σε τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v