Με το βλέμμα στο δημοψήφισμα οι ευρωαγορές

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι ευρωαγορές, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στις εξελίξεις όσον αφορά το γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, ενώ το κλίμα γίνεται υποτονικό ενόψει της αργίας στη Wall τη Δευτέρα.

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στις εξελίξεις όσον αφορά το γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, που ενδέχεται να έχει αρνητικό αποτέλεσμα και να προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές της ηπείρου.

Η ανακοίνωση αιφνίδιας πτώσης στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Γαλλίας τον Μάιο επέτεινε τις πιέσεις. Αναλυτές αναφέρουν ότι η εικόνα για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ασαφής και συστήνουν επιφυλακτικές θέσεις.

Η μετοχή της UniCredito υποχωρεί 1,7% μετά τις φήμες επικείμενης εξαγοράς της από την HVB, η οποία ανεβαίνει 1,1%. Με κέρδη 1,3% αντιδρά η μετοχή της Aegon στην αναβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank σε ”αγορά” από ”διακράτηση.”

Η Fortis κινείται με πτώση 3,4% καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα που θα διανεμηθεί 16 Ιουνίου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,18% στις 4.985 μονάδες, ο DAX παραμένει πρακτικώς αμετάβλητος, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,3% στις 4.124 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά την κατάκτηση των υψηλότερων επιπέδων δύο μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι συναλλαγές προβλέπεται να είναι υποτονικές, καθώς την Δευτέρα οι αγορές μετοχών και ομολόγων θα παραμείνουν κλειστές για τον εορτασμό της Ημέρας των Πεσόντων.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαΐου του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, που προβλέπεται ότι ενισχύθηκε ελαφρώς στο 86 από 85,3 στην προηγούμενη μέτρηση.

Νωρίτερα θα ανακοινωθεί ο δείκτης προσωπικού εισοδήματος Απριλίου, που αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,7% από 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v