Εκτίναξη γερμανικών μετοχών λόγω πρόωρων εκλογών

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών, αντλώντας σημαντική ώθηση από γερμανικές εταιρίες όπως οι E.ON και Deutsche Bank, οι οποίες εκτινάσσονται μετά την επικείμενη προκήρυξη πρόωρων γενικών εκλογών στη Γερμανία.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας σημαντική ώθηση από γερμανικές εταιρίες, όπως η E.ON και η Deutsche Bank, οι οποίες εκτινάσσονται μετά την επικείμενη προκήρυξη πρόωρων γενικών εκλογών στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο δείκτης DAX κερδίζει 0,86% στις 4.398 μονάδες, ενώ ο FTSE 0,2% στις 4.981 μονάδες και ο CAC 0,17% στις 4.103 μονάδες.

Με άνοδο αντιδρούν οι τίτλοι που σχετίζονται με τον κλάδο ημιαγωγών (κέρδη ASML 1% και Infineon Technologies 0,8%), μετά την έρευνα της Gartner για αύξηση των διεθνών πωλήσεων στη βιομηχανία.

Η E.ON εκτινάσσεται στη Γερμανία 2,2% και η επίσης κοινωφελής RWE 2,2%. Η Deutsche Bank ενισχύεται 1,3% και η Deutsche Telekom 2%.

Η ιταλική Mediaset υποχωρεί 4,7%, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές και οι κινήσεις προβλέπεται να διαμορφωθούν σταθεροποιητικές μετά τα μεγαλύτερα κέρδη έξι μηνών που απεκόμισαν οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες την περασμένη εβδομάδα.

Δεν έχουν προγραμματιστεί στατιστικές ανακοινώσεις σήμερα, αλλά αναμένονται με ενδιαφέρον οι ομιλίες κορυφαίου οικονομολόγου - μέλους του δ.σ. της Fed, καθώς και του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v