Ηπια άνοδος ευρωαγορών με το βλέμμα στη Wall

Περιορίζονται τα πρωινά κέρδη και οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σταθεροποιητικά το μεσημέρι, αναμένοντας το άνοιγμα της Wall Street για τον καθορισμό τάσης.

Περιορίζονται τα πρωινά κέρδη και οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σταθεροποιητικά το μεσημέρι, αναμένοντας το άνοιγμα της Wall Street για τον καθορισμό τάσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,06% στις 4.952 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,47% στις 4.347 μονάδες και ο CAC 0,09% στις 4.076 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 50 εμφανίζει η ΒΤ με εκτίναξη 4,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Air France-KLM απολαμβάνει τα μεγαλύτερα κέρδη στον αεροπορικό κλάδο, καθώς οι αναλυτές περίμεναν περισσότερες ζημίες α΄ τριμήνου απ’ όσες κατέθεσε ο όμιλος.

Η Zurich Financial Services υποχωρεί 3,3%.

Η Aegon ενισχύεται 2,6% με τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των μετοχών του δείκτη Euro Stoxx 50, καθώς η μετοχή της αναβαθμίστηκε σε ”αγορά” από ”ουδέτερη” από τους αναλυτές της Merrill Lynch.

Ανοδικές τάσεις προιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Η συνεδρίαση προβλέπεται πλούσια σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Το Conference Board θα ανακοινώσει τον σύνθετο οικονομικό δείκτη, ο οποίος αναμένεται ότι υποχώρησε 0,2% τον Απρίλιο μετά από πτώση 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Fed Φιλαδέλφειας, που καταγράφει την κατάσταση στη μεταποίηση, εκτιμάται ότι υποχώρησε στο 17,3 από 25,3 τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, θα ανακοινωθούν οι αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, των οποίων ο αριθμός προβλέπεται ότι μειώθηκε στις 330 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα από 340 στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v