Διαψεύδει παραίτηση Ackermann η Deutsche Bank

Η DB διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν τον Josef Ackermann να παραιτείται, εάν καταδικαστεί δευτεροβάθμια στην υπόθεση Mannesmann. Θύμα στο πολιτικό ”κυνήγι μαγισσών” χαρακτηρίζει εαυτόν, ο CEO του τραπεζικού ομίλου.

Διαψεύδει παραίτηση Ackermann η Deutsche Bank
Η Deutsche Bank διέψευσε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που αναφέρουν ότι ο CEO Josef Ackermann προτίθεται να παραιτηθεί, εάν το εφετείο απορρίψει την αθωωτική για τον επικεφαλής του ομίλου απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου όσον αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση Mannesmann.

Ο εκπρόσωπος της ισχυρότερης τράπεζας της Ευρώπης χαρακτήρισε το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung και του Stern ”αστήριχτο.”

Ο Ackermann και πέντε ακόμη κατηγορούμενοι δικάστηκαν πέρσι τον Ιούλιο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε σχέση με την έγκριση μπόνους 111,5 εκατ. μάρκων στα μέλη του δ.σ. της Mannesmann, αμέσως μόλις το δ.σ. συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Vodafone Group το 2000.

Τα έντυπα αναφέρουν ότι, ασχέτως με την ετυμηγορία του εφετείου, που θα εκδοθεί το Φθινόπωρο, ο Ackermann δεν επιθυμεί να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, όταν λήξει σε δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DB φέρεται να θεωρεί ότι υφίσταται πολιτικό ”κυνήγι μαγισσών” εξαιτίας της διογκούμενης δημόσιας διαμάχης όσον αφορά τις επιπτώσεις της ελεύθερης αγοράς στην επιχειρηματική ζωή της χώρας.

Χθες, ο Ackermann για πρώτη φορά αντέδρασε στα σχόλια περί καπιταλισμού που έκανε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Franz Muentefering, ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του καγκελάριου Gerhard Schroeder.

Η τράπεζα επικρίνεται γιατί ανακοίνωσε περικοπές 6.400 θέσεων εργασίας την ίδια ώρα που δημοσιοποιούσε αύξηση κερδών της τάξης του 81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v