Πτώση ευρωαγορών λόγω εμπορευμάτων

Η πτώση των τιμών πετρελαίου, χαλκού και χρυσού στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών ασκεί πιέσεις στους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών και ωθεί χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η πτώση των τιμών πετρελαίου, χαλκού και χρυσού στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών ασκεί πιέσεις στους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών και ωθεί χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο επιμέρους δείκτης πρώτων υλών και ενέργειας μεταξύ των 18 επιμέρους κλάδων του Stoxx 600 καταγράφει την χειρότερη εμφάνιση σήμερα και στο σύνολο της εβδομάδας.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, εκτός της Φινλανδίας, που στηρίζεται στην βιομηχανία ελαστικών Nokian Renkaat.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζει ο νορβηγικός δείκτης OBX με απώλειες 1,4%. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,63% στις 4.862 μονάδες, ενώ ο DAX ”χάνει” 0,38% στις 4.250 μονάδες και ο CAC 0,52% στις 3.994 μονάδες.

Η BHP Billiton υποχωρεί 2,5% και η Total 1,6%. Η ThyssenKrupp αντιδρά με πτώση 2,7% στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμηναίας χρήσης.

Η Edison εκτινάσσεται 8,3% μετά την συμφωνία εξαγοράς της από την μη εισηγμένη Electricite de France και την Aem (+3,6%).

Η British Airways ενισχύεται 2,5% και η Skandia 21%, όταν φημολογήθηκε ότι θέλει να την εξαγοράσει η Old Mutual.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, με εξαίρεση τον Nasdaq που προβλέπεται να υποστηριχθεί υψηλότερα από τις προβλέψεις της Dell και της Nvidia για αύξηση των πωλήσεων στο ερχόμενο τρίμηνο.

Τα δύο τρίτα των 458 εταιριών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτης τιµών εισαγωγών Απριλίου, που αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,4% από 1,8% στην τελευταία µέτρηση, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εµπιστοσύνης Παν/µιου Michigan Μαΐου, που εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 88,2 από 87,7 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v