ThyssenKrupp: Τριπλασιασμός κερδών α’ τριμήνου

Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής χαλυβουργίας, μετά την αύξηση στις τιμές του χάλυβα και την πώληση ακινήτων με κέρδος 1 δισ. ευρώ.

ThyssenKrupp: Τριπλασιασμός κερδών α’ τριμήνου
Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής χαλυβουργίας, μετά την αύξηση στις τιμές του χάλυβα και την πώληση ακινήτων.

Τα καθαρά κέρδη της ThyssenKrupp στο τρίμηνο έως τον Μάρτιο αυξήθηκαν στα 1,045 δισ. ευρώ έναντι 345 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι, λιγότερο απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές -δηλαδή 1,12 δισεκ. ευρώ.

Η ζήτηση για προϊόντα χαλυβουργίας επιβραδύνεται στην Ευρώπη και οι εισαγωγές αυξάνονται. Η ThyssenKrupp έχοντας αυξήσει τις τιμές του χάλυβα επί έξι συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς η διεθνής οικονομική ανάπτυξη ώθησε υψηλότερα την ζήτηση χάλυβα, μειώνει τώρα την παραγωγή της για να στηρίξει τις τιμές. Το ίδιο κάνουν και οι ανταγωνιστές της, όπως η Arcelor.

Η ThyssenKrupp πούλησε πέρσι 48 χιλιάδες διαμερίσματα που χρησιμοποιούνταν ως εργατικές κατοικίες, με κέρδος 1 δισ. ευρώ περίπου, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των χρεών και εξασφάλισης κεφαλαίων για εξαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v