Τράπεζες-ασφάλειες δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Ο κλάδος τραπεζών-ασφαλειών προσφέρει στήριξη στις τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου από BNP Paribas, ING Groep και Royal & Sun Alliance, που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ο κλάδος τραπεζών-ασφαλειών προσφέρει στήριξη στις τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου από την BNP Paribas (+4,3%), την ING Groep (+2,9%) και τη Royal & Sun Alliance Insurance Group (+4,1%), που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η Ericsson (+1,8%), η μεγαλύτερη εταιρία δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των τεχνολογικών μετοχών μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse First Boston για τη μετοχή της.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,45% στις 4.897 μονάδες, ενώ ο DAX κρδίζει 0,46% στις 4.263 μονάδες και ο CAC 0,76% στις 4.009 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές κινούνται με κέρδη εκτός της Δανίας και της Νορβηγίας, η οποία πιέζεται από τη Statoil, που υποχωρεί 4,7%, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της Wal-Mart και επτά ακόμη κορυφαίων εταιριών του δείκτη Standard & Poor’s 500 που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις Απριλίου, καθώς και τις καταθέσεις αιτήσεων επιδόματος ανεργίας.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,8% από 0,3% τον Μάρτιο, ενώ οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν στις 325.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v