Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,5% στο α’ τρίμηνο

Η οικονομική ανάπτυξη των ”12” επιταχύνθηκε 0,5% στο α’ τρίμηνο καθώς η Γερμανία ανέκαμψε από την περίοδο ύφεσης. Η ιταλική οικονομία, πάντως, βυθίστηκε σε ύφεση για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,5% στο α’ τρίμηνο
Η οικονομική ανάπτυξη των ”12” επιταχύνθηκε στο α’ τρίμηνο καθώς η Γερμανία ανέκαμψε από την περίοδο ύφεσης.

Το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε 0,5% έναντι του δ’ τριμήνου, όταν είχε σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 0,2% σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπεται να επιβραδυνθούν στη συνέχεια του έτους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με την ανακοίνωση της Eurostat, κατέβασε τον πήχη για την ανάπτυξη β’ τριμήνου στο 0,4% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 0,5%. Η εκτίμηση της Κομισιόν για την ανάπτυξη γ’ τριμήνου παραμένει στο 0,4%.

Η γερμανική οικονομία ανέκαμψε από την συρρίκνωση του δ’ τριμήνου 2004 και ”έτρεξε” στο α’ τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2001, βοηθώντας στην βελτίωση της εμφάνισης του συνόλου των ”12”.

Αντιθέτως, η ιταλική οικονομία αναπάντεχα βυθίστηκε σε ύφεση για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια. Το ΑΕΠ της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,5% στο α’ τρίμηνο, με η ταχύτερη πτώση έξι ετών, μετά την συρρίκνωση 0,4% στο τρίμηνο που προηγήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v