Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πιέσεις εμφανίζονται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές, ως συνέχεια κυρίως της θετικής απόδοσής τους την προηγούμενη εβδομάδα. Τον τόνο στην εβδομάδα αναμένεται να δώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιέσεις παρατηρούνται κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη σημαντική άνοδο που εμφάνισαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στον απόηχο των μακροοικονομικών νέων στις ΗΠΑ την Παρασκευή που αύξησαν την ανησυχία για νέα άνοδο των επιτοκίων από τη FED.

Κυρίαρχα αναμένουν οι αναλυτές ότι θα είναι τα εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα αυτή. Τη Δευτέρα, η αεροδιαστημική EADS ανακοίνωσε υπερτριπλασιασμό των λειτουργικών της κερδών κατά το α΄ τρίμηνο.

Στον τραπεζικό κλάδο είναι πιθανόν να προσελκυσθεί εξάλλου το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς, σύμφωνα με τους Financial Times, η Barcley’s ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει τα δύο τρίτα της Νοτιοαφρικανικής Absa.



Στο -0,15% και τις 4.911 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 0,31% εμφανίζει ο γερμανικός δείκτης DAX, ο οποίος διαμορφώνεται στις 4.297 μονάδες. Στο -0,15% και τις 4.027 μονάδες αυτή την ώρα ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v