Θετικό πρόσημο για τις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street. Στο επίκεντρο ”φέρνουν” τον χρηματοοικονομικό κλάδο τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της UBS και τον ενεργειακό η επάνοδος του πετρελείου υπεράνω των 50 δολ. Κλειστό λόγω αργίας το Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι πιθανό να βρεθεί ο χρηματοοικονομικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση της UBS AG για κέρδη α΄ τριμήνου υψηλότερα του αναμενομένου, αλλά και αυτή της Commerzbank, η οποία επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ενδιαφέρον όμως συγκεντρώνουν και οι πετρελαϊκές μετοχές, αφού η επάνοδος του πετρελαίου υπεράνω των 50 δολ. χάρισε κέρδη στις εν ΗΠΑ διαπραγματευόμενες ενεργειακές.

Στο +0,67% και τις 4.833 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που παρέμεινε κλειστό χθες, ενώ άνοδο της τάξης του 0,18% σημειώνει ο δείκτης DAX στη Γερμανία, στις 4.227 μονάδες. Στις 3.946 μονάδες και το +0,18% ο γαλλικός CAC 40.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας και της Κίνας λόγω επίσημης αργίας.

Καθοριστική για την περαιτέρω πορεία των αγορών είναι η σημερινή (21.15) ανακοίνωση της νομισματικής επιτροπής της FED για το ύψος των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Αναλυτές εκτιμούν ότι το ύψος των επιτοκίων θα διαμορφωθεί στο 3% από το 2,75% που βρίσκεται τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v