Πτώση λόγω εταιρικών κερδών στις ευρωαγορές

Διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα προκαλούν οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών της σημερινής συνεδρίασης, με σημαντικές απώλειες για τον κλάδο τεχνολογίας μετά τις ζημίες Infineon και Merck.

Διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα προκαλούν οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών της σημερινής συνεδρίασης.

Σημαντικές είναι οι απώλειες για τον κλάδο τεχνολογίας μετά τις ζημίες που ανακοίνωσαν η Infineon Technologies (-2,8%) και η Merck (-4,6%), η ισχυρότερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής υγρών κρυστάλλων για οθόνες.

Η TeliaSonera (-5,9%) έχει τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των τηλεφωνικών εταιριών μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών και πιέζει την αγορά της Φινλανδίας στις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών (-1%).

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,65% στις 4.833 μονάδες, ενώ ο DAX 0,73% στις 4.215 μονάδες και ο CAC 0,5% στις 3.975 μονάδες.

Την πτώση περιορίζουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις, ο μόνος κλάδος μεταξύ των 18 του Stoxx 600 που αποκομίζει κέρδη. Η ΒΡ ενισχύεται 1%.

Μικτές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με ελαφρά πτώση για τον δείκτη S&P και άνοδο για τον Dow Jones.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Απριλίου, ο οποίος προβλέπεται ότι βυθίστηκε στο 98 από 102,4 στην προηγούμενη μέτρηση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο αναμένεται μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της American Express και της Lockheed Martin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v