Περιορίζονται τα κέρδη στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο διατηρούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από την εκτίναξη του κλάδου ημιαγωγών, που αντιδρά στα καλά αποτελέσματα της Intel.

Θετικό πρόσημο διατηρούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από την εκτίναξη του κλάδου ημιαγωγών, που αντιδρά στα καλά αποτελέσματα της Intel Corp.

Η ASML εκτινάσσεται 3% και η Infineon 1,8%, ενώ η ARM Holdings βελτιώνεται 0,5% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της από την Deutsche Bank και την JPMorgan Chase.

Η επιστροφή ανοδικών τάσεων στις τιμές του πετρελαίου και του χάλυβα ωθεί υψηλότερα τους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών και η BP κερδίζει 0,8% ενώ η BHP Billiton 0,9%.

Η Nestle υποχωρεί 2,4% και η Tesco 1,8% καθώς από σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα 2004. Ο Tesco πιέζει τον δείκτη FTSE σε απώλειες 0,2% στις 4.846 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,19% στις 4.212 μονάδες και ο CAC 0,34% στις 3.975 μονάδες.

Θετικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street και οι προθεσμιακές αγορές.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα 35 εταιρίες του δείκτη S&P μεταξύ των οποίων Continental Airlines, Honeywell, JPMorgan Chase, Ford Motor, Altria, United Technologies, Motorola, General Dynamics, Caterpillar και EBay.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή, που σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών ενισχύθηκε τον Μάρτιο κατά 0,5% που είναι ο ταχύτερος ρυθμός από τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v