Wall και Philips ”βυθίζουν” τις ευρωαγορές

Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, στον απόηχο της βύθισης τιμών στη Wall Street την Παρασκευή, αλλά και της σημερινής πτώσης στις ασιατικές αγορές. Οι αναλυτές φοβούνται ότι τα κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας θα είναι εξίσου απογοητευτικά με της προηγούμενης, ειδικά για τον τεχνολογικό κλάδο.

Με κάθετα πτωτικές τάσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη βύθιση τιμών στις ΗΠΑ και την Ασία εξαιτίας ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Ο δείκτης FTSE κινείται 1,23% χαμηλότερα στις 4.831 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 2,26% στις 4.214 μονάδες και ο CAC 1,68% στις 3.964 μονάδες.

Με βύθιση 4,3% αντιδρά η μετοχή της Philips στα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις κρίσιμες επιχειρηματικές ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας, που οι αναλυτές φοβούνται ότι θα είναι εξίσου απογοητευτικές με της προηγούμενης, ειδικά για τεχνολογικό κλάδο.

Η Nokia, η Motorola, η Ericsson και η SAP περιλαμβάνονται στις εταιρίες που δημοσιοποιούν τα στοιχεία για την κερδοφορία τους στο τρέχον διάστημα. Η μετοχή της Infineon υποχωρεί 2,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v