Ηπια πτώση στις ευρωαγορές εν όψει macro ΗΠΑ

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την πίεση των κλάδων λιανικής και ημιαγωγών. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, το απόγευμα.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την πίεση των κλάδων λιανικής και ημιαγωγών.

Η επιβράδυνση κερδών που ανακοίνωσε η Tesco (-1%) και η βύθιση κερδών που ανακοίνωσε η Micronas Semiconductor (-7,5%) ”οδήγησαν” τις απώλειες.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,31% στις 4.957 μονάδες, ενώ ο DAX καταγράφει οριακές απώλειες 0,02% στις 4.395 μονάδες και ο CAC 0,12% στις 4.112 μονάδες.

Οι τράπεζες όπως η HBOS (-1%) και η Depfa Bank (-1,1%) υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Goldman Sachs για τον κλάδο εξαιτίας της αύξησης του κόστους δανεισμού.

Η Santander Central Hispano αντιδρά με πτώση 0,9%, καθώς φημολογείται ότι η Royal Bank of Scotland (0,7%) ενδέχεται να πωλήσει το μερίδιό της στην ισπανική τράπεζα για να εξαγοράσει μερίδιο στην Bank of China.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς αναμένονται κρίσιμες μακροοικονομικές ειδήσεις, καθώς και επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Περίπου 31 μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Citigroup και General Electric, ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ, και οι αναλυτές περιμένουν νέα διεύρυνση του ελλείμματος στα 59 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο από τα 58,3 δισ. δολ. του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v