Επιλεκτικές αγορές στηρίζουν τις ευρωαγορές

Θετική είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, χάρη σε επιλεκτικές αγορές σε επιχειρήσεις και επιμέρους κλάδους, ενώ οι κινήσεις των βασικών δεικτών είναι μικτές.

Θετική είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, χάρη σε επιλεκτικές αγορές σε επιχειρήσεις και κλάδους, ενώ οι κινήσεις των βασικών δεικτών είναι μικτές.

Οι ενεργειακές επιχειρήσεις εξακολουθούν να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η εκτίναξη στις τιμές των καυσίμων στηρίζει την κερδοφορία τους.

Αισθητή άνοδο σημειώνουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι μετοχές εταιριών χαρτοπολτού και χαρτιού μετά τη σύσταση της Merrill Lynch προς τους επενδυτές να αγοράσουν τίτλους της Stora Enso και της UPM-Kymmene.

Η Vivendi Universal ενισχύεται 0,7%, καθώς η UBS αύξηση την τιμή-στόχο κατά 3,5% στα 29,5 ευρώ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,39% στις 4.966 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 4.120 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,12% στις 4.374 μονάδες.

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Προβλέπονται σημαντικές απώλειες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η Smith Barney υποβάθμισε τη μετοχή της General Motors σε ”πώληση” από ”διακράτηση” και τη μετοχή της Ford σε ”διακράτηση” από ”αγορά.”

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας και ιδιαίτερα ο αριθμός των ατόμων που κατέθεσαν αίτηση επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. Κατά τους αναλυτές ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 20 χιλιάδες άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v