Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές των μετοχών στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικά κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες και τις επιχειρήσεις χαρτιού.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές των μετοχών στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικά κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι ”ήρθε η ώρα να παίξουμε με τις μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις και ειδικά με εκείνες που δρομολογούν την παρασκευή μεγάλου αριθμού φαρμάκων”, όπως αναφέρει διαχειριστής της ελβετικής Bank Cial, που τοποθετείται σε μετοχές της Roche (+1,1%) και της Novartis.

Σημαντική είναι η άνοδος και για τις Stora Enso (2,7%) και UPM-Kymmene (1,8%), τις Νο1 και Νο3 εταιρίες χαρτιού στον πλανήτη, μετά τη σύσταση της Merrill Lynch προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,08% στις 4.938 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,09% στις 4.366 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 4.097 μονάδες.

Με εκτίναξη έως και 3,7% αντέδρασε η Hennes & Mauritz στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Διόρθωση σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα μετά τα χθεσινά κέρδη προοιωνίζονται για το άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών οι προθεσμιακές αγορές.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων, αλλά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Alan Greenspan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v