Ηπια ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών, στον απόηχο της εκτίναξης του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση και υπό την καθοδήγηση τίτλων με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της εκτίναξης του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση και υπό την καθοδήγηση τίτλων με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και η τεχνολογία.

Η DaimlerChrysler κερδίζει 1,2% και η Nokia 0,9%. Δυνατά κέρδη καταθέτουν οι τίτλοι πρώτων υλών, μετά την πρόβλεψη της UBS ότι η ζήτηση εμπορευμάτων από την Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνεται και στη φετινή χρονιά.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,47% στις 4.923 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,41% στις 4.365 μονάδες και ο CAC 0,49% στις 4.084 μονάδες.

Αναλυτές τονίζουν ότι ”υπάρχει πολλή αξία στις ευρωπαϊκές αγορές” και υποδεικνύουν το γεγονός ότι το Ρ/Ε του δείκτη Stoxx 600 διαμορφώνεται στο 14,9, χαμηλότερα δηλαδή από το 16,6 που είναι η αναλογία του παγκόσμιου δείκτη της MSCI.

Η εταιρία ερευνών FactSet JCF Group εκτιμά ότι τα κέρδη των εταιριών του Stoxx 600 θα αυξηθούν φέτος κατά μέσο όρο με ρυθμό 10%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η Elan βυθίζεται 47% μετά τα νέα προβλήματα του σκευάσματος Tysabri. Η μετοχής της Serono, η οποία παρασκευάζει την ανταγωνιστική θεραπεία αρτηριοσκλήρωσης Rebif, εκτινάσσεται 3,3%.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά το χθεσινό κλείσιμο με τη μεγαλύτερη άνοδο μέχρι στιγμής στο έτος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τον αριθμό των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές περιμένουν θετική ανάγνωση, με πτώση του αριθμού των αιτήσεων στις 320 χιλιάδες από 324 χιλιάδες στην προηγούμενη μέτρηση.

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης βιομηχανίας PMI Σικάγο Μαρτίου, για τον οποίο η αγορά περιμένει πτώση στο 60,5 από 62,7 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v