Πτώση εμπιστοσύνης,σταθερός πληθωρισμός στους ”12”

Η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη αποδυναμώθηκε σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας τον Μάρτιο, ενώ ο πληθωρισμός παράμεινε σταθερός στο 2,1%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Πτώση εμπιστοσύνης,σταθερός πληθωρισμός στους ”12”
Η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη αποδυναμώθηκε σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας τον Μάρτιο, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε στο -14 από -13 στην προηγούμενη μέτρηση και η βιομηχανική εμπιστοσύνη μειώθηκε στο -8 από -6.

Ο σύνθετος δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης της ευρωζώνης αποδυναμώθηκε στο 97,4 από 98,8 κατά το εξεταζόμενο διάστημα, για να διαμορφωθεί χαμηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Ο εν λόγω δείκτης εμφανίζει πτώση χωρίς διακοπή τους μήνες από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με διαφορετική ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, ο πληθωρισμός παράμεινε τον Μάρτιο σταθερός στο 2,1%, όσο περίμεναν και οι ιδιώτες αναλυτές.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι, καθώς οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζουν τάσεις σταθεροποίησης, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει τον Απρίλιο εκ νέου κάτω από το όριο του 2% που θεωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμβατό με τη σταθερότητα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v