Ανησυχίες στις ευρωαγορές μετά το σεισμό στην Ασία

Ο νέος σεισμός στη νοτιοανατολική Ασία, που προκάλεσε κάθετη πτώση στις ασιατικές αγορές, ασκεί πιέσεις στις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μεγαλύτερες απώλειες για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο νέος σεισμός στη νοτιοανατολική Ασία, που προκάλεσε κάθετη πτώση στις ασιατικές αγορές, ασκεί πιέσεις στις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία άνοιξαν σήμερα μετά την τετραήμερη διακοπή για τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εκδηλώνει ο ασφαλιστικός κλάδος, καθώς ενδέχεται να επιβαρυνθεί επιπλέον από τη νέα φυσική καταστροφή στην Ασία.

Αισθητή πτώση εμφανίζουν οι πετρελαϊκές μετοχές μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Με εκτίναξη 31% αντιδρά η μετοχή της επιχείρησης εκκαθαρίσεων ISS στην πρόταση εξαγοράς της από τη σουηδική οικογένεια Wallenberg και την Goldman Sachs.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Banca Nazionale del Lavoro ανεστάλη στο Μιλάνο, μετά την κατάθεση επίσης προσφοράς εξαγοράς της από την Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Ahold μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου οκταπλασιάστηκαν.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,38% στις 4.903 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με απώλειες 0,24% στις 4.333 μονάδες και ο CAC με πτώση 0,33% στις 4.064 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v