Μικτές οι αγορές, κινητικότητα ιταλικών τραπεζών

Σε ήπια ανοδικές τάσεις υποστηρίζουν τις ευρωπαϊκές αγορές οι πετρελαϊκές μετοχές, που ακολουθούν τις ανοδικές τάσεις των τιμών του πετρελαίου. Εντονη κινητικότητα στις ιταλικές τράπεζες.

Σε ήπια ανοδικές τάσεις υποστηρίζουν τις ευρωπαϊκές αγορές οι πετρελαϊκές μετοχές, που ακολουθούν τις ανοδικές τάσεις των τιμών του πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σε αυτή την κατά τ’άλλα ”ήρεμη” εβδομάδα εξαιτίας των αργιών για τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών, επικεντρώνεται στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed, αύριο Τρίτη, η οποία αναμένεται να καταλήξει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Εντονες πιέσεις υφίστανται οι φαρμακοβιομηχανίες μετά την ανακοίνωση των Schering και Novartis ότι θα καθυστερήσουν να ζητήσουν έγκριση για τα σκευάσματα καταπολέμησης του καρκίνου.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, καθώς αναδεικνύονται προοπτικές εξαγορών ιδρυμάτων στην γειτονική χώρα.

Η BNL ενισχύεται 2,5% καθώς την διεκδικεί η ισπανική Banco Bilbao (-1,8%). Η Banca Monte dei Paschi di Siena, που έχει μερίδιο 4,4% στην BNL υποχωρεί 2,4% ενώ η Antonveneta αντιδρά με άνοδο 0,3% στην προοπτική προσφοράς πλήρους εξαγοράς της από τον μεγαλύτερο μέτοχό της, την ολλανδική ABN Amro.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,34% στις 4.940 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει ανεπαίσθητα (0,04%) στις 4.328 μονάδες και ο CAC υποχωρεί οριακά (-0,02%) στις 4.050 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει την Τρίτη σε νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ αρκετοί παρατηρητές φοβούνται ότι επίσης θα υποδείξει επιτάχυνση της επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στην ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v