Πιέσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή macro ΗΠΑ

Ενεργειακές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση σημαντικών macro από τις ΗΠΑ.

Η σημαντική πτώση των ενεργειακών τίτλων όπως η BP (-1,5%) και η Total (-1%), που αντιδρούν στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τις πιέσεις επιτείνει ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών, που αντιδρά στην ανακοίνωση αισθητής μείωσης των πωλήσεων του κλάδου στην Ευρώπη.

Η BMW αντιστέκεται στο ευρύτερο πτωτικό κλίμα και ενισχύεται 1,1% καθώς ανακοίνωσε την πρόβλεψη αύξηση των πωλήσεων οχημάτων φέτος.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,66% στις 4.967 μονάδες, ενώ οι απώλειες του DAX και του CAC περιορίζονται σε σχέση με τις πρωινές και διαμορφώνονται στο 0,2% και 0,26% αντιστοίχως.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Αναμένονται τα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής Φεβρουαρίου και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δ’ τριμήνου.

Η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,4% τον Φεβρουάριο, έχοντας παραμείνει σταθερή στην προηγούμενη μέτρηση.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο εκτιμάται ότι διευρύνθηκε στα 183 δισ. δολ. έναντι 164,7 δισ. δολ. στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v